Договорът с турската държавна енергийна компания Боташ не е за количества природен

...
Договорът с турската държавна енергийна компания Боташ не е за количества природен
Коментари Харесай

Росен Христов: Договорът с турската компания не е за количества природен газ, а за капацитет

Договорът с турската държавна енергийна компания " Боташ " не е за количества природен газ, а за потенциал, разясни министърът. Преди дни " Булгаргаз "  подписа споразумение с " Боташ “ за достъп до терминалите за полутечен газ и газопреносната мрежа в Турция, а коментарът си Росен Христов направи във връзка появилите се в публичното пространство изказвания, че посредством съглашението ще бъде доставян до страната ни съветски газ. 

 

Това са следващите политически интриги, от които някои парламентарни групи се пробват да изкарат дивиденти, сподели Христов. По думите му договорът с " Боташ " обезпечава икономическа и финансова сигурност на страната ни.

 

" Този контракт не е за количества, той е за потенциал. По същия метод, както резервирахме слотове на Ревитуса, по същия метод резервираме слотове и пренос през турската газопреносна мрежа. Това какъв газ ще пускаме през нея, зависи напълно от нас и от търговете, които организираме ", уточни енергийният министър.

 

Няма по какъв начин да влиза маскирано съветски газ от там, тъй като ние договаряме доставчиците и при всеки търг, който ние разгласяваме, има категорично условие да няма съветски компании и да няма съветски газ, добави още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР